Contact

NIEMAND HOUDT VAN STILSTAND

Versnellen doe je samen. Gezamenlijk ontwikkelen, kennis delen, elkaar verder brengen. 

Daar gaat het om. En dat elke dag opnieuw.

Versnellen doe je samen.

Gezamenlijk ontwikkelen, kennis delen, elkaar verder brengen. 

Daar gaat het om. En dat elke dag opnieuw.

Versnellen doe je samen.

Gezamenlijk ontwikkelen, kennis delen,

elkaar verder brengen. 

Daar gaat het om. En dat elke dag opnieuw.

Waar staat
Mentornet voor?

‘’Door het onderling delen van kennis en persoonlijke zaken middels mentoring, is de verbinding en mate van ontwikkeling bij de medewerkers in mijn organisatie aanzienlijk gegroeid.’’

Drive
Ieder mens heeft de drive om te groeien. Om ergens goed in te zijn. Soms loop je hier echter in vast door het missen van bepaalde kennis op werk of door een persoonlijke situatie. Ieder mens heeft óók de drive om te helpen. Om een bijdrage te leveren aan de omgeving en om de eigen kennis te delen met anderen.

Verbinding
Mentornet gelooft in het verbinden van eigen mensen, kennis en kunde in de organisatie. Dit aan de hand van mentoring. Door ervaren en deskundige medewerkers als mentor te matchen met junioren of nieuwe medewerkers creëer je intern een natuurlijke situatie, waarin allerlei vakinhoudelijke en persoonlijke onderwerpen op vertrouwde wijze worden besproken en je elkaar verder helpt. Dit leidt vervolgens tot een positieve wisselwerking, waarbij verbinding tussen de mensen ontstaat die samen een ontwikkeling doormaken. Als mentor én als mentee. Want het leren van elkaar en het samen delen van kennis én ervaring, zorgt nog altijd voor de beste groei.

Mentorschap
Maar hoe creëer je nu die verbinding? Hoe introduceer je mentorschap in jouw organisatie? En hoe zorg je voor kwaliteit en continuïteit in deze mentoring? Daar ligt nu ónze drive. Aan de hand van ons traject nemen wij jouw organisatie mee in mentorschap door het ontwikkelen van een mentorprogramma op maat. Daarnaast trainen we jouw medewerkers tot echte mentoren.  Met als doel om mentoring succesvol en blijvend te implementeren in de organisatie.

Wie is Mentornet?

Sander

PROGRAM LEADER EN COACH

Guido

SPRINT FACILITATOR

Marjolein

TRAINER EN COACH

Ons mentortraject

De roadmap naar verbinding en
groei in jouw organisatie

Cijfers in beeld

Wat brengt mentorschap jouw organisatie?

0 %
Méér knowhow en vakinhoudelijke expertise
35 %
Verhoogde motivatie en moraal op werkvloer
0 %
Verbeterde interne communicatie

Elke fase uitgelicht

SPRINTEN

Gedurende de Design Sprint van twee dagdelen  gaan we effectief aan de slag met het woord ‘mentorschap’. Want wat betekent dit nu in jouw organisatie? Welke doelen worden hiermee nagestreefd? En hoe past het perfect binnen de visie van de organisatie? Kortom, hoe ziet het perfecte plaatje van mentoring eruit? Volgens een opgesteld stappenplan duiken we met verschillende mensen uit jouw organisatie op creatieve wijze in dit onderwerp.

‘’In een kort tijdsbestek een enorme hoeveelheid inspirerende en bruikbare informatie vergaren over het ideale mentorschap in de organisatie. Wat een voortvarende start!’’

ONTWERPEN

Tijdens de Design Sprint geven verschillende medewerkers hun input over mentoring in de organisatie. Zie deze mensen als de vertegenwoordigers van diverse functies uit jouw organisatie. Vanuit al deze waardevolle input gaan wij aan de slag met het uitgebreide ontwerp van het mentorprogramma op maat. Hierin worden alle behoeften uit jouw organisatie dus gebundeld!

‘’Alle wensen en behoeften van de verschillende functies uit de organisatie zijn gebundeld in één mentorprogramma. Perfect op maat dus!’’

IMPLEMENTEREN

Bij het introduceren van mentoring komt veel meer kijken dan alleen het opstellen van het programma. Wij verzorgen voor jouw organisatie een implementatieplan op maat, waarin de gehele introductie in goede banen wordt geleid. Dit zodat mentoring structureel wordt geïmplementeerd binnen de organisatie.

‘’Een fijne en natuurlijke ontzorging, waarbij alle neuzen binnen mentoring dezelfde kant op komen te staan.’’

TRAINEN

Het mentorprogramma is niets zonder de mentoren en mentees! Van belang is dat de aangewezen mentoren een goede coachingstraining verkrijgen die ze de juiste mentoring skills leert. De mentees krijgen daarnaast een introductie over mentorschap, zodat zij goed voorbereid kunnen starten met de mentorgesprekken.

‘’Het aanleren van diverse soft skills, vóórdat het mentorprogramma van start gaat. Een echte effectieve voorbereiding!’’

STARTEN

Wanneer het implementatieplan is goedgekeurd en de trainingen zijn gestart, kan het mentorprogramma officieel worden doorgevoerd. Dit betekent de échte introductie van mentoring in jouw organisatie. De mentoren en mentees die met elkaar zijn gekoppeld zullen onder onze begeleiding starten met het mentorproces.

‘’Van papier naar de praktijk: Mentoren en mentees aan de slag. Samen vol energie naar groei in de organisatie!’’

MONITOREN

Na het introduceren van het mentorprogramma is het natuurlijk het allerbelangrijkste dat mentoring een vast onderdeel wordt in jouw organisatie. Wij blijven daarom verbonden en monitoren het gehele proces. Denk aan het organiseren van intervisies met de mentoren en het voortdurend updaten van het programma aan de hand van statistieken. Middels het uitrollen van de Mentornetwork App kunnen alle mentorgesprekken digitaal worden geregeld en verkrijgt jouw organisatie een eigen persoonlijke mentoring tool.

‘’Door het blijvend leren en ontwikkelen na introductie van het mentorprogramma, is mentoring nu een vast onderdeel in de organisatiecultuur!’’

Verbinden met Mentornet?

Kom in contact met ons

CONTACT

Oliemolenstraat 60
6416CB Heerlen
06 81 24 94 96

MENTORNET B.V.

KvK: 54019265
BTW: NL 851119591B01